Skip to main content

Bestyrelsesreferat 06.02.2020

Bestyrelsesreferat 06.02.2020 kl.10 – 12.30 i Nellike

Bestyrelsesmøde nr. 11 2020

Til stede: Kirsten Larsen, Grete Bjerager, Birgit Vejby, Jytte Nymark, Lise-Lotte Strange, Lauritz Ehlers, Lone Nielsen, Erik Ingerslev og Anette Høyer.

Afbud: Alice Olesen, Annette Deleuran.

Referent: Vibeke Hansen

Referat:

01.Præsentation af dagsorden.

     Godkendt.

  1. Gennemgang af sidste referat og godkendelse.

Erik rykker for svar fra politikerne. Kun én har meldt sig. Maja Vindelev foreslår omtale af happeningen i avisen. – Godkendt.

  1. Formanden informerer:

- Nytårskur i Frivilligcenter

Meget hyggeligt møde. Tovholdere fortalte bl.a. om Hemingwayklubben og Cykelklubben, hvor de cykler hele året. Annette Nielsen (lederen) fortalte om deres visioner: ”Synlighed” var det vigtigste. Kører en kampagne med skilte rundt om i byen vedr. frivillighed. Andet emne: ”Det gode værtsskab!” – De samme emner har GC fokus på. De har en flyer om hver af de enkelte aktiviteter. Måske en idé? AH gjorde opmærksom på miljøet. – Annette Nielsen vil gerne inviteres til GC.

Lokalebooking, Opfølgning fra sidste møde.

Lone: Der arbejdes med cykelparkering. – Lise-Lotte: s.5 uge 8 rettes til ”fremadrettet”. – Lauritz: side 6 sidste afsnit: Søgt 45.000 kr., fået 20.000 kr. fra Nordea.

Opfølgning på  kommunens 75 års event den 28. februar – Birgitte Lynge informerer om GrønnegadeCentret.

Generalforsamling 2020

Eriks udkast til beretning blev godkendt af de tilstedeværende med en tilføjelse vedr. antal tilbagemeldinger fra foundraising fra Laurits og en sproglig rettelse vedr. Åbent Hus  fra Lise-Lotte.

Erik har lavet en køreplan. Aftaler med John Ibsø: dirigent. 4 best.medl. på valg: Jytte ønsker ikke genvalg til bestyrelsen, men beholder gerne alle sine tillidsposter. Alice, Kirsten og Lise-Lotte ønsker genvalg. Grete (suppleant) ønsker genvalg. Der er en ledig suppleantstilling. Emner til bestyrelsen drøftedes.  Der vælges også en revisor og en revisorsuppleant. – Man vedtog at følge John Ibsøs forslag: Der skrives kun 4 navne på stemmesedlen! – Revisorerne bliver fremover inviteret til arrangementet efter generalforsamlingen, samt til forårsfesten. – AH råder til, at udvalgsformændene specielt fortæller om fremtidige planer. Marianne spørges, om hun kan spille.

Juletræ, der indkøbes 2 stk. fra ny leverandør – gerne lidt mindre end i 2019. Ny juletræsfod anskaffes.

  1. Orientering fra udvalg.

- Lone, Ydre miljø.

Har haft travlt med jubilæet. Havde møde med nye medlemmer i januar. Ser på den ufleksible P-regel, som der blev klaget over på friv/tovh.mødet. Arbejder med cykelparkering.

Lauritz, Oplysningsudvalget.

Har fået 20.000 kr. fra Nordea til Repaircaféen. Ønske: 3 symaskiner, samt skabe. AH gør opmærksom på, at opsætning af skabe kan være til gene for andre. Vedligeholdelsesudvalget kan se på det. – Er i forbindelse med Hertzfonden og Veluxfonden. – Ved foredrag o.l. er der for få handicappladser. Måske kunne den tidligere buslomme bruges? – Torsdag den 13. februar er der foredrag af Jan og Bente Most. 16. april er der foredrag om Bornholm.

Lise-Lotte, Informationsudvalget.

Onsdag den 12. februar er der Åbent Hus kl. 14 – 15 – Opslagstavlen er sat op i mellemgangen. Pyntes efter generalforsamlingen. – Der var tidligere 3 fotografer i fotografgruppen. Nu kun 2, som fordeler arbejdet mellem sig. – Medarbejderne på bladet – og jubilæumsskriftet, som blev meget flot, men var rigtig hårdt arbejde – inviterer bestyrelsen, en ad gangen – til at få forklaret, hvordan arbejdsbetingelserne er og se det ved selvsyn. Man tager gerne imod invitationen. – Lise-Lotte blev meget rost for sit dygtige og velforberedte arbejde!

Jytte, Frivillige.

Der var 27 til at spise stegt flæsk og persillesovs efter fredagsbaren. Det er en stor succes! Der var 42 til Banko. Man har prøvet en ny måde, hvor alle står op, og den sidste, der står op, får puljen. Bestyrelsen mener, at det er vigtigt at fastholde Banko. – Jytte bliver kasserer i Tirsdagsklubben.

Birgit, Ældrerådet.

Har deltaget i et formøde om handicappolitik. Aftale med Movia. Ældrerådet er medlem af FrivilligCentret. Emner, der arbejdes med: Livsfase 4, et nemmere sted at bo, fællesspisning, boliger, ”Husk at flytte, inden du bliver for gammel!”

Grete, Tovholdere.

Rejsemøde (indland) på mandag. Alt er klart. 25 er gengangere. Der skal være 30. – Åbent Hus (motion og dans) i uge 8. Grete vil være der hver dag, men receptionen hjælper gerne til med at vise rundt. Der er sat sedler op.

Kirsten, Arrangementsudvalget.

Højskolerejsen: 19 eneværelser og 8 dobbeltværelse er solgt. Måske kan 2 dobbeltværelse ændres til enkeltværelser? Så er 29 pladser solgt. Der skal være 30, for at bussen er gratis. Det er højskolens bus. – Portugalrejsen: nu er 26 tilmeldt; 4 har meldt fra. Det er stamgæster. Der er behov for rejserne! - Nytårskoncerten: 80 billetter solgt, overskud 4.000 kr. Man skal huske at bruge bordplan til 108!  Næste gang: noget andet end  scones! – Arr.udvalget holder lidt lav profil på grund af jubilæet. Kun Modeopvisning, revy og Sct. Hans. – Forslag om en viseaften. AH foreslår en viseaften efter Fredagsbaren. – Der er Fredagsbar på fredag med 1 års jubilæum og 1 glas gratis champagne. – Maja Vindelev indkalder til pressemøde den 26. februar kl. 11. Kirsten skriver til Lorry.

 

Erik, Sundheds udvalget.

Samarbejder med ÆldreSagen og Alzheimerforeningen om foredrag med Silas Holst den 19/6 kl. 14-15. Musik og bevægelse er godt for mennesker med demens. Har fået 5.000 kr. af kommunen (§79). Søger Hertzfonden. ÆldreSagen giver 2.000 kr. til forplejning Der sælges 100 billetter à 100 kr. til april. 35 billetter til hver forening. – Gå-hold for gangbesværede ”Kom med netværk” og ”Hold hjernen frisk!” (Kirsten Dalgaard). 17. april indvielse af Grønnestien (830 m), Krolf og Petanque. Ønsker flag! – Livsfaser: Seniornet. Birgitte Lynge finder 12 personer, der gerne vil aktiveres. Netværket betaler for dem. Margit Stenbøl kunne evt. lede det. Man kan få 62.000 kr. – FrivilligCentret har en flyer, som borgerne kan udfylde, hvis de gerne vil gå til et eller andet i byen. ”Fællesskabsguide”.

  1. Orientering fra Anette.

Økonomi. Bilag vedhæftet. Ingen spørgsmål.

Vedligehold i GC, herunder lydanlæg og maling. Forventes færdig torsdag.

Datatilsynet: Man må fotografere grupper, selv om man kan kende folk, såkaldte harmløse foto. Kun ikke portrætter!

Repaircafèen: 30 kr. for at få syet bukser op. Er det et problem? Det kalder på en principiel drøftelse. Hvor skal pengene komme fra til reparation og vedligehold af symaskinerne? – FrivilligCentret starter nu også en repaircafè. – Har modtaget en ansøgning om praktik. Afventer samtale.

  1. Ad hoc ønske om at fremføre et punkt. Se dagsorden.
  2. Løbende sager: Huskelisten. Blev ikke drøftet.
  3. Ordet frit.

Arrangementsudvalget holdt en billig julefrokost. Kinesisk.

Lise-Lotte spurgte, hvordan hun skulle forholde sig vedr.  indkøb af lodder til jubilæumslotteriet.

300 billetter til jubilæumsfesten blev solgt på 2 ½ time. 12 på venteliste.

Til generalforsamlingen møder bestyrelsen kl. 08.30.

Næste møde torsdag den 5. marts.

Mødet slut kl. 12.40

Tilbage til toppen